Tillbaka till support Innehåll och media Sidor och inlägg Utdrag

Utdrag

Utdrag är valfria handskrivna sammanfattningar av ditt innehåll.

Utdrag är perfekta för att skapa en till två meningars beskrivningar av innehållet på en sida eller i ett inlägg. Dessa utdrag kan användas av olika teman som en förhandsvisning i stället för att visa hela inlägget eller sidinnehållet.

För att hitta en lista över alla teman som stöder utdrag som standard, klicka här.

Exempel på platser där utdrag kan visas, beroende på ditt tema:

Viss kortkod, exempelvis kortkoden Visa inlägg, erbjuder också argumentet include_excerpt som använder utdragstexten som du har skapat.

Utdrag plockas ofta upp av sociala nätverk och sökmotorer och används som metabeskrivning för en sida eller ett inlägg.

Texten du anger som utdrag kommer inte att visas i det enskilda inlägget eller på den enskilda sidan. Den kommer endast att visas på angivna sidor eller i sökresultat.

Tänk på att alla teman inte stöder utdrag. Du kan överväga att använda Mer-block som alternativ lösning.

Standardinställningar

I de flesta fall kommer din webbplats som standard att visa allt innehåll från en blogg där ditt tema visar innehållsförhandsgranskningar (exempelvis på din inläggssida, portföljsida, osv.).

Temat i de följande skärmbilderna heter Baskerville 2.

Utdrag – Visar allt innehåll
Inläggssida som visar fullständiga blogginlägg.
Utdrag – Utdrag skapat
Inläggssida som visar inläggsutdrag.

I båda fallen tas besökaren till det fullständiga blogginlägget om besökaren klickar på inläggsrubriken.

I vissa teman är inläggssidan redan utformad för att endast visa de första meningarna av ett inlägg. Perennial är ett exempel på detta. Ditt inläggsutdrag ersätter sammanfattningen på inläggssidan.

Skapa ett utdrag

1. Redigera ett inlägg eller en sida.
  2. Under dokumentinställningarna till höger i redigeraren klickar du på Utdrag.
  3. Skriv ditt korta utdrag.
  4. Publicera din sida eller ditt inlägg.
Utdrag – Skriv utdrag

Formge ett utdrag

Mycket grundläggande HTML kan användas för att formge ett utdrags utseende. Som exempel kan nämnas:

text

Gör texten fetstilt.

Länktext

Skapar en länk. Om ditt tema exempelvis inte inkluderar alternativet ”Läs mer” kan du infoga den offentliga adressen för sidan som utdraget kommer från för att skapa ett eget Läs mer-alternativ. Du kan också skapa ett ”Läs mer”-alternativ genom att följa instruktionerna här.

Skapar en radbrytning mellan två textblock.

Exempel på HTML-formatering:

Utdrag – HTML tillagd
Utdrag – grundläggande HTML

Felsökning och vanliga frågor

Mitt utdrag visas inte på min inläggssida!

Kolla in Anpassa för Innehållsalternativ eller en liknande sektion. Ditt tema kan ha en inställning för Bloggvisning under Innehållsalternativ som är inställd på att som standard visa ett fullständigt inlägg. Om så är fallet, ändra detta till Visa utdrag och publicera dina ändringar.

Om detta inte löser problemet, kom ihåg att alla teman inte stöder utdrag. Du kan bläddra igenom teman som stöder utdrag här. Eller så kan du använda Mer-blocket istället.