Tillbaka till support Innehåll och media Sidor och inlägg Utvalda bilder

Utvalda bilder

En utvald bild representerar innehållet, stämningen eller temat för ett inlägg eller en sida. Inlägg och sidor kan ha en enstaka utvald bild, som många teman och verktyg kan använda för att förbättra presentationen av din webbplats.

Ange en utvald bild

Följ de här stegen om du vill ange en utvald bild i ett inlägg eller på en sida:

1. Gå till din adminpanel.
  2. Klicka på Sidor eller Inlägg bland alternativen till vänster.
  3. Klicka på sidans eller inläggets rubrik för att öppna redigeraren.
  4. Leta reda på sektionen Utvald bild i inställningarna till höger. Om du inte ser området med inställningar kan du behöva klicka på ikonen ⚙️ längst upp till höger för att visa det.
  5. Klicka på Ange Utvald bild enligt bilden till höger.
  6. Då ser du alternativ för att välja en bild från webbplatsens mediebibliotek, Google Photos, Pexels Free Photos eller Openverse.
    • Om du vill ladda upp en bild från din dator väljer du Mediebibliotek och klickar sedan på fliken Ladda upp filer.
  7. När du har valt bild klickar du på knappen Ange utvald bild längst ner till höger.
  8. Klicka på Uppdatera för inlägget/sidan för att spara dina ändringar. Din utvalda bild har nu angetts!

[Valfritt] Om ditt tema inte visar den utvalda bilden som standard kan du lägga till ett omslagsblock högst upp på sidan/i inlägget. Sedan kan du klicka på en knapp för att visa den utvalda bilden i omslagsblocket.

Vissa teman använder utvalda bilder på andra sätt, vilka kan kräva en specifik bildstorlek för att fungera korrekt. Se dokumentationen för ditt tema för exakta mått.

Ta bort en utvald bild

Om du vill ta bort en utvald bild följer du stegen 1 till 4 i föregående avsnitt för att hitta den utvalda bilden. Klicka sedan på länken Ta bort utvald bild:

Alternativet Ta bort utvald bild är markerat med en pil.

Du kan också ändra den utvalda bilden genom att klicka på knappen Ersätt bild.

Utvalda bilder i inlägg på sociala medier

Webbplatser för sociala medier som Facebook och Twitter använder ofta sidans eller inläggets bild när du delar den/det på sociala medier. Här är exempel från Facebook, Twitter och LinkedIn:

Du kan läsa följande guider om du stöter på problem med bilden som används på Facebook, Twitter, LinkedIn eller Tumblr.