Tillbaka till support Innehåll och media Block Anpassat HTML-block

Anpassat HTML-block

HTML (HyperText Markup Language) är ett datorspråk som berättar för webbläsare hur de ska visa webbplatsinnehåll. Med blocket Anpassad HTML kan du infoga kod och förhandsgranska när du redigerar för att finjustera innehållet.

📌

Av säkerhetsskäl tillåts inte alla HTML-taggar i blocket Anpassad HTML. Kontrollera listan med HTML-taggar som stöds för de som du kan använda.

Lägg till blocket Anpassad HTML

Om du vill lägga till blocket Anpassad HTML klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter det, eller skriver /html på en ny rad och trycker på returtangenten.

Lägga till blocket Anpassad HTML.
Lägga till blocket Anpassad HTML

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /html på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till blocket Anpassad HTML.

Lägga till blocket Anpassad HTML med snedstrecksinfogaren.
Lägga till blocket Anpassad HTML med snedstrecksinfogaren.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Blockverktygsfält

När du klickar på blocket visas ett verktygsfält med alternativ ovanför det:

Verktygsfältet för det överordnade blocket Anpassad HTML
Verktygsfältet för blocket Anpassad HTML

Blocket Anpassad HTML har följande alternativ i sitt verktygsfält:

Blockinställningar

De flesta block har specifika inställningar i den högra sidopanelen utöver de vanliga blockalternativen i verktygsfältet, men det gäller inte för blocket Anpassad HTML. All redigering görs inom själva blocket.

Lägg till din kod

När du har lagt till blocket kan du infoga kod, redigera och förhandsgranska den direkt i redigeraren.

Redigera blocket Anpassad HTML (redigerarvy)
Redigera blocket Anpassad HTML (redigerarvy)

HTML-taggar som stöds

WordPress.com tillåter följande HTML-taggar i dina inlägg, på dina sidor och i dina widgets:

• a
  • adress
  • abbr
  • acronym
  • area
  • artikel
  • aside
  • b
  • big
  • blockcitat
  • br
  • caption
  • cite
  • class
  • kod
  • col
  • del
  • details
  • dd
  • div
  • dl
  • dt
  • i
  • figure
  • figcaption
  • sidfot
  • font
  • h1, h2, h3, h4, h5, h6
  • sidhuvud
  • hgroup
  • i
  • img
  • ins
  • kbd
  • li
  • karta
  • mark
  • ol
  • p
  • pre
  • q
  • rp
  • rt
  • rtc
  • ruby
  • s
  • section
  • small
  • span
  • strike
  • fetstil
  • sub
  • summary
  • sup
  • table
  • tbody
  • td
  • tfoot
  • th
  • thead
  • tr
  • tt
  • u
  • ul
  • var

Dessa taggar stöds i rubrikerna på vissa teman:

a, abbr, b, cite, del, em, i, q, s, strong, strike, u

⚠️

Av säkerhetsskäl är följande taggar endast tillåtna på webbplatser med tillägg aktiverade:

embed, frame, iframe, form, input, object, textarea, style, link

Fler resurser

Mer information om hur du arbetar med HTML på WordPress.com finns i våra guider nedan: