Tillbaka till support Innehåll och media Block Kortkodsblock

Kortkodsblock

En kortkod är en WordPress-specifik kod som gör det möjligt att göra fiffiga saker med mycket lite ansträngning. Kortkoder kan bädda in filer eller skapa objekt som normalt skulle kräva mängder av komplicerad, ful kod på bara en rad. Kortkod = genväg.

Kortkodsblocket kan läggas till på en sida genom att klicka på knappen Lägg till block. Den finns i avsnittet Widgets. Alternativt kan du skriva /kortkod och trycka på retur.

Snedstreckskommando för kortkodsblock
Lägga till kortkoder med ett snedstreckskommando.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Block-verktygsfält

Till skillnad från andra vanliga block inkluderar inte kortkodsblocket några specifika inställningar i block-verktygsfältet eller redigerarsidofältet.

Redigerarsidofält för kortkodsblock
Redigerarsidofält för kortkodsblock

Skriva din kortkod

Du kan skriva din kortkod i rutan eller klistra in den från de tillgängliga kortkoderna.

Blockgränssnitt för kortkod
Blockgränssnittet för kortkod.