Tillbaka till support Innehåll och media Block Återanvändbart block

Återanvändbart block

Det återanvändbara blocket gör att du kan spara ett block eller en grupp med block som du senare kan använda i ett inlägg eller på en sida på din webbplats. Om du ofta lägger till samma innehåll till samma block eller grupp av block kan du spara mycket tid med de återanvändbara blocken.

Skapa ett återanvändbart block

Säg att du har ett styckeblock som du ofta fyller med samma text och sedan lägger till i slutet av ditt inlägg. Du kan göra om alla enskilda block eller grupper av block till återanvändbara block.

Exempel: Ett styckeblock som du kan återanvända var som helst på webbplatsen.
Styckeblock för återanvändning

Om du vill slippa att lägga till samma innehåll till ett styckeblock varje gång du vill lägga till det i slutet av ditt inlägg kan du göra om det till ett återanvändbart block genom att följa dessa steg:

1. Välj ett styckeblock.
  2. Klicka på de tre punkterna.
  3. Klicka på Lägg till i återanvändbara block.
  4. Ge det ett namn.
  5. Klicka på Publicera och sedan på Spara.
Lägg till ett återanvändbart block

När du har lagt till ett återanvändbart block kan du identifiera det med dess namn på följande fyra platser i redigeraren:

Hitta återanvändbara block

Du kan se alla återanvändbara block som du har skapat på din webbplats i sektionen Återanvändbara block i det övre högra hörnet av redigeraren.

Sektionen Återanvändbara block i redigeraren
Sektionen Återanvändbara block i redigeraren

Redigera ett återanvändbart block

⚠️

När du redigerar ett återanvändbart block kommer ändringen att synas på alla platser där det återanvändbara blocket har använts.

Om du vill uppdatera ett återanvändbart block på en specifik sida eller i ett specifikt inlägg kan du använda alternativet Konvertera till vanliga block nedan.

Om du vill redigera ett återanvändbart block på alla platser på din webbplats, lägg till det återanvändbara blocket och redigera det genom att lägga till fler stycken eller andra typer av block. När du är klar med ändringarna klickar du på knappen Publicera och sedan på knappen Spara.

GIF som visar hur man redigerar ett återanvändbart block
Redigera ett återanvändbart block

Gruppera flera block i ett återanvändbart block

Ett återanvändbart block behöver inte vara bara ett block. Det kan vara en grupp med block! I följande exempel ska vi skapa ett återanvändbart block från två styckeblock.

Dra markören för att markera flera block eller håll SKIFT och markera de block du vill välja.

Konvertera till återanvändbara block

När du har infogat ett återanvändbart block kan du välja Konvertera till vanliga block om du vill göra ändringar i blocket som bara ska gälla för den sidan eller det inlägget.

Konvertera till vanliga block