Tillbaka till support Innehåll och media Block Filblock

Filblock

Med Filblocket kan du släppa en nedladdningslänk till dokumentfiler direkt på din webbplats.

Välj din fil från mediabiblioteket eller ladda upp en från din enhet.
Välj din fil från mediabiblioteket eller ladda upp en från din enhet.

Filblocket kan läggas till från ikonen Blockinfogare. Alternativt kan du använda snedstreckskommandot /fil och trycka på retur.

Lägg till filblocket med snedstreckskommandot /file.
Lägg till filblocket med snedstreckskommandot /fil.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Blockgränssnitt

Varje block har egna blockspecifika kontroller som låter dig manipulera blocket direkt i redigeraren.

Filblockgränssnitt

Lägga till filer

Du kan lägga till en fil antingen genom att Ladda upp en ny fil från din enhet eller välja en från Mediabiblioteket.

Välj specifika alternativ för filblock från blockalternativpanelen.
Välj specifika alternativ för filblock från blockalternativpanelen.

Justering

När du väljer ditt filblock, visas ett verktygsfält. Tre av alternativen är för blockets justering, höger, mitten och vänster. Om du väljer höger kommer du att kunna placera att annat block bredvid filblocket. Om du väljer mitten kommer blocket återgå till sin standardplats och ta upp hela bredden av inlägget eller sidan.

Redigera

Det här är ett annat alternativ i filblockets verktygsfält. Om du väljer detta kommer du att kunna välja en ny fil för ditt block. Använd detta om du behöver byta ut filen i ditt block.

Blockinställningspanel

Varje block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Blockinställningarna finns i sidopanelen.
Blockinställningarna finns i sidopanelen.

Som du kan se innehåller filblocket inställningar för textlänkar, nedladdningsknapp och avancerade alternativ.

Filblockinställningspanel

Inställningar för länktext

Du kan välja om du vill länka till mediefilen direkt eller en separat bilagssida. Dessa två alternativ kan öppnas på en ny sida om du inte vill att användaren ska navigera bort från den ursprungliga sidan.

Filblock – Textlänkinställningar

Inställningar för nedladdningsknapp

Du kommer att märka att filblocket har en knapp för att Ladda ner som kan kopplas på och av från blockalternativpanelen.

Filblock – Inställningar för nedladdningsknapp

Genom att växla den till av kommer filnamnet att visas hyperlänkat på webbplatsen.

Avancerat

Slutligen kan du enkelt lägga till en CSS-klass i fältet Ytterligare CSS-klass.

Blockknapp – Avancerad flik