Tillbaka till support Innehåll och media Block Knappblock

Knappblock

Använd knappblocket för att uppmana besökare att vidta åtgärder med en länk i knappstil. Din knapp kan länka till andra sidor på din webbplats eller till en extern sida. Det är ett bra sätt att påkalla uppmärksamhet till viktiga saker som du vill att dina besökare ska göra.

Videokurs

Lägg till knappblocket

För att lägga till knappblocket klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”knappar”. Klicka på det för att lägga till blocket i ett inlägg eller på en sida. När du har lagt till din första knapp kan du ange vad du vill att det ska stå på din knapp.

Lägga till ett knappblock
Lägga till ett knappblock (klicka för att förstora)

💡

Du kan också använda ditt tangentbord för att skriva /knappar på en ny rad och trycka på returtangenten för att snabbt lägga till ett nytt knappblock.

Lägga till ett block med snedstrecksinfogaren
Lägg till ett knappblock med snedstrecksinfogaren

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

Blockverktygsfält

Knappblocket har två nivåer:

När du klickar på det överordnade knappblocket visas ett verktygsfält med alternativ:

Verktygsfält för det överordnade knappblocket
Verktygsfältet för det överordnade knappblocket

Enskilda knappblock erbjuder följande alternativ i sitt verktygsfältet:

Verktygsfält för enskilt knappblock
Verktygsfältet för enskilda knappblock
Knappblockets verktygsfält
Verktygsfält för enskilda knappblock
Länka en knapp

Om du vill lägga till en länk till din knapp klickar du på länkikonen i det flytande verktygsfältet som visas när du klickar på blocket. Ikonen ser ut som en faktisk länk i en metallkedja. Du kommer att kunna klistra in din länk eller söka efter befintliga sidor och inlägg på din webbplats.

Som standard öppnas länkar i samma flik om du inte anger att länken ska öppnas i en ny flik.

Länka en knapp
Länka en knapp (klicka för att förstora)
Justera knappar

Du kan vänsterjustera, högerjustera eller centrera knapparna. Se först till att välja det överordnade knappblocket, såsom visas nedan:

Alternativet att välja det överordnade blocket är markerat med en pil.

Därefter väljer du justeringsalternativet i verktygsfältet:

Du kan välja att vänsterjustera, högerjustera eller centrera knapparna.

Du kan också välja Utrymme mellan objekt för att lägga till lika mycket utrymme mellan flera knappar i blocket automatiskt.

Blockinställningar

När du klickar på blocket kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen ⚙️ (kugghjulet) längst upp till höger för att öppna inställningarna.

Blockinställningarna finns i den högra sidopanelen.
Blockinställningar
Stilar

Med alternativet Stilar kan du ange att knappen ska fyllas med en färg (Fyll) eller ha en solid ram (Kantlinje).

Knappblocksstilar
Typografi

Inställningen Typografi innehåller alternativ för att styra storleken på texten som visas på din knapp.

Kantradie

Alternativet Kantradie gör det möjligt att ge dina knappar ett rundare utseende. Om detta alternativ ställs in på 0 kommer knappen att ha skarpa kanter.

Inställning för knappblockets kantradie
Färginställningar
Knappblockets färginställningar

Du kan välja text- och bakgrundsfärger för dina knappar.

Välj färger som får knappen att sticka ut och se till att hitta en bra kontrast, så att det är lätt att se vad det står på knappen. Tillgänglighetsparametrar är inbyggda i den nya redigeraren för att varna dig när texten kan bli oläslig för personer med lässvårigheter.

Utfyllnadsinställningar

Utfyllnaden är ett tomt utrymme inuti ramen på ett block, som kan användas för att göra ditt innehåll tydligare och justera balansen i sidans layout. Du kan hitta alternativet för att konfigurera utfyllnaden för en specifik knapp under Dimensioner i inställningarna i blockets sidopanel. Du kan konfigurera ett enhetligt värde för alla fyra kanterna eller så kan du konfigurera olika värden för övre-nedre utfyllnad och sidoutfyllnad.

Ange ett värde i utfyllnadsinställningarna för att lägga till samma utfyllnad runt de fyra kanterna på din knapp.

Om du klickar på avlänkningsikonen kan du lägga till olika utfyllnadsvärden för övre-nedre utfyllnad och sidoutfyllnad för din knapp.

Breddinställningar
Knappblock med bredd i procent

Breddinställningarna gör det möjligt att definiera bredden på varje knapp i procent.

Ändra knappbredden
Ändra knappbredden (klicka för att förstora)
Horisontella och vertikala knappar

När du först lägger till flera knappar i det överordnade knappblocket visas de horisontellt. Du kan visa knapparna vertikalt (dvs. staplade i en kolumn) genom att använda inställningen Omvandla till variation i knappblocket.

Bild på rullgardinsmenyn "Omvandla till variation" i knappblockets inställningar som används för att arrangera knappar horisontellt i en rad eller stapla dem vertikalt i en kolumn.
Omvandla knappar
GIF-animering som visar hur du justerar ett knappblock.
Justera knappar (klicka för att förstora)
Avancerat

Länk-rel styr knapplänkens rel-attribut, för tillägg av nofollow och annat.

Fältet HTML-ankare kan användas för att skapa ett sidhopp till din knapp.

Använd Ytterligare CSS-klass(er) för att skriva anpassad CSS och utforma blocket enligt dina önskemål. Läs mer.