Tillbaka till support Innehåll och media Block Kodblock

Kodblock

Precis som funktionen Publicera källkod fungerar i den klassiska redigeraren, kan du med kodblocket lägga till formaterad kod som andra ska se.

Lägg till kodblocket från ikonen Blockinfogare eller snedstreckskommandot /code.
Lägg till kodblocket från ikonen Blockinfogare eller snedstreckskommandot /kod.
Om du lägger till innehåll i kodblocket omsluts innehållet i -taggar.
Om du lägger till innehåll i kodblocket omsluts innehållet i-taggar.

För att lägga till ett kodblock, klickar du på ikonen Blockinfogare .

Du kan också skriva /kod och klicka på retur i ett nytt styckeblock för att lägga till ett snabbt.

Använd snedstreckskommandot /code för att infoga ett kodblock.
Använd snedstreckskommandot /code för att infoga ett kodblock.

Du hittar detaljerade instruktioner om att lägga till block här.

Blockgränssnitt

Varje block har egna blockspecifika kontroller som låter dig manipulera blocket direkt i redigeraren. Kodblocket erbjuder endast ikonen för blockinställningar i blockverktygsfältet. Alternativt kan du omvandla kodblocket till ett förformaterat block.

Kodblocket erbjuder endast ikonen för blockinställningar i blockverktygsfältet.
Kodblocket erbjuder endast ikonen för blockinställningar i blockverktygsfältet.

Sidopanelsinställningar

De flesta block har specifika alternativ i redigeringsfältet förutom de alternativ som finns i blockverktygsfältet. Om du inte ser sidopanelen klickar du bara på kuggikonen bredvid knappen Publicera.

Kodblocket erbjuder endast Ytterligare CSS-klasser i sidopanelen.
Kodblocket erbjuder endast Ytterligare CSS-klasser i sidopanelen.

Avancerat

Via fliken Avancerat kan du lägga till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS och utforma blocket som du tycker passar.